Jednostavne vježbe

set jednostavnih vježbi za mršavljenje

Svi sanjamo o lijepoj, vitkoj i atletskoj figuri, ali malo nas zaista ima snage da ide u teretanu. Da bi vam figura bila lijepa, uopće nije potrebno dijetati se ili raditi puno zamornih vježbi. Jednostavne vježbe dovoljne su vam za mršavljenje i prilagodbu figure kod kuće. Možete odabrati bilo koji kompleks koji vam se sviđa, jer su vježbe usmjerene na mršavljenje cijelog tijela ili određenih problematičnih područja.

Treninzi se izvode redovno, 3 puta nedeljno, tada će učinak biti očigledan. Uz to, pravilna prehrana potiče dobar metabolizam, a to, pak, utječe na gubitak kilograma. Jednostavne vježbe ne samo da će vam pomoći da izgubite suvišne kilograme, već će i ojačati imunološki sistem i mišiće cijelog tijela. Tonirat će vaše tijelo, što znači da ćete izgledati zapanjujuće u bilo kojim okolnostima i u bilo koje vrijeme. Dakle, prijeđimo direktno na set jednostavnih vježbi za mršavljenje.

Jednostavne vježbe za mršavljenje cijelog tijela

Ovaj kompleks je dizajniran za jutarnje vrijeme. Čim se probudite, možete odmah početi raditi vježbe. Ako osjećate glad, možete jesti voće ili jogurt, a lagana i nemasna hrana također je u redu. Nakon obroka treba pričekati pola sata i tek onda prijeći direktno na trening. Dakle, prije svakog izvođenja i najjednostavnijih vježbi, neophodno je zagrijati tijelo, napraviti malo zagrijavanja. To može biti apsolutno bilo koja vježba koju znate: istezanje, podizanje nogu, trčanje i tako dalje.

  1. Prva jednostavna vježba usmjerena je na jačanje mišića prsa. Vaše grudi će izgledati zategnuto i atraktivno. Da biste to učinili, trebate pritisnuti dlan o dlan, tako da vam se čini da prevladate otpor. Morate to učiniti 5-10 puta.
  2. Čučanj. Pomoći će vam da smanjite veličinu struka, uklonite celulit te zategnete i ojačate mišiće stražnjice. Stavite noge u širinu ramena, počnite čučati dok vam noge ne budu paralelne s podom. Istovremeno, cijelo vrijeme držite leđa uspravno, ruke na pojasu. Ove jednostavne vježbe za mršavljenje potrebno je izvesti 30 puta u jednom setu. Trebali biste obaviti 2-3 seta dnevno.
  3. Vježba nazvana "vožnja biciklom" smatra se jednom od najboljih vježbi za dobivanje tankog struka i ravnog trbuha. Da biste to učinili, morate leći na leđima, saviti noge u koljenima i staviti ruke iza glave. Dok udišete, povucite desni lakat prema lijevom koljenu, dok pritom radite cijelim tijelom. Zatim se vratite u početni položaj i ponovite vježbe za drugu nogu. Ova jednostavna vježba za trbuh koristi sve mišiće tokom izvođenja, što je izvrsno za trbušnjake.

Ovaj kompleks možete samostalno nadopuniti novim vježbama. S vremenom trebate malo zakomplicirati i najjednostavnije vježbe kako biste postigli učinkovitiji rezultat. Osim toga, vaše tijelo će se naviknuti na stalni stres.

Najlakše ženske vježbe

efikasna vježba za mršavljenje

Ako želite da mišići vašeg tijela budu snažni, osim uobičajenih jutarnjih vježbi, trebate i nekoliko jednostavnih fizičkih vježbi. Napokon, čak i najjednostavnije vježbe donijet će vam željeni rezultat nakon nekoliko tjedana nastave. Svaka vježba mora se izvoditi najmanje 10 puta. Istodobno, uopće nije potrebno raditi ih puno, možete odabrati samo nekoliko zanimljivih i sačiniti određeni kompleks.

  1. Jednostavna vježba u struku. Pomoći će oblikovanju tankog, atraktivnog struka žene. Da biste to učinili, morate sjesti na stolicu sa naslonom, a zatim početi okretati tijelo udesno, a zatim ulijevo. Kada se okrećete, pokušajte ostati u ovom položaju 15-20 sekundi, dok se držite za naslon stolice. Nakon pauze, ponovite ovu vježbu ponovo.
  2. Jednostavna vježba za trbuh zainteresirat će mnoge, jer je ovo jedno od najproblematičnijih područja ženskog tijela. Postoji mnogo različitih vježbi za jačanje trbušnih mišića. Evo jednog od njih. Trebate udahnuti, dok napnite trbušne mišiće i zamrznite se u ovom položaju 10 sekundi, a zatim izdahnite i dođite do daha. Ponavljajte 20 puta dnevno.
  3. Ovu jednostavnu vježbu za trbuh i noge nije teško izvesti. Stopala postavite u širini ramena, ramena van i stopala paralelno jedno s drugim. Zatim stavite ruke na rub kreveta ili druge površine i napravite 3 poskočna čučnja. Istovremeno, zategnite trbušne mišiće, zadnjicom ne možete dodirivati ​​pod. Leđa moraju biti ravna. Ovo je jednostavna vježba za mršavljenje nogu i jačanje gluteusa.

Vremenom, kao i u prethodnom slučaju, vježbanje mora biti malo teže i, naravno, pojačano zdravom, uravnoteženom prehranom.

Fitness za početnike

Fitnes je danas vrlo popularan među ženama. To možete učiniti ne samo u fitnes centru, već i kod kuće. Jednostavne vježbe za mršavljenje možete raditi u ugodnom okruženju. Prije nego što započnete s treningom, morate odlučiti kojem rezultatu težite. Ako je ovo gubitak kilograma ili jačanje mišića, onda je aerobik izvrsna opcija za vas.

Aerobik su jednostavne vježbe koje se izvode uz glazbu. Mnoge njegove vrste doprinose jačanju različitih mišićnih grupa, kao i gubitku kilograma u tijelu. To mogu biti vježbe u vodi. Čak i najjednostavnije vježbe u vodi u kratkom vremenskom periodu omogućit će vam postizanje željenog rezultata. Takve su vježbe u pravilu teže od uobičajenih tehnika plesnog aerobika, ali je njihova učinkovitost mnogo manja.

Osnovni principi kondicije su redovito izvođenje čak i jednostavnih vježbi, kao i postupno povećanje opterećenja. Isprva trajanje treninga može biti do 20 minuta, a zatim i do 40. Preporučljivo je sastaviti raspored treninga koji vam odgovara i slijediti ga.