Karakteristike dijete za piće

Dijeta za piće poseban je prehrambeni sistem koji vam omogućava da se riješite omraženih suvišnih kilograma i očistite organizam od štetnih nakupina. Kao i mnoge druge dijete, i ona se uspješno može primijeniti kod kuće. U klasičnoj verziji izračunava se za mjesec dana (odnosno za 30 dana). Ovaj period omogućava gubitak zaista velike težine.

Obnova tijela

suština pijenja dijete za mršavljenje

U ovome nema ništa natprirodno - potpuni prijelaz na dijetu za piće čini da vaše tijelo funkcionira na nov način. Da biste postigli značajne rezultate, svaki dan dijete treba održavati pod motom: "Ako želite jesti - popijte nešto! "

Ako ste odlučni u prehrani, morate u principu zaboraviti na postupak žvakanja. Međutim, to uopće ne znači da ćete morati štrajkati glađu. Samo što sada nećete jesti, već piti.

Glavna svrha dijete za piće je smanjenje težine, kao i pročišćavanje tijela kako bi se iz njega eliminirali štetni toksini. Međutim, ne odlučuju se svi za mjesečni "maraton". Štoviše, liječnici upozoravaju na opasnosti ove prilično krute prehrane. S tim u vezi, skraćena verzija ovog sistema prehrane - tokom 7 dana - mnogo je popularnija. Recenzije i rezultati mršavljenja sugeriraju da u tom periodu možete izgubiti do 10 kg.

Pravila prehrane za piće

Ako se pravilno pridržavate ove dijete, ne biste trebali biti gladni. Napokon, pravila ovog sistema hrane ne ograničavaju ni broj konzumiranih kalorija, ni količinu porcija, ni broj obroka tečne hrane.

Pojasnimo osnovna pravila:

 • Svaka čvrsta hrana strogo je zabranjena. Također je zabranjeno žvakati bilo što, čak i ako to nije proizvod. Žvakaća guma je nepoželjna, i ne bez razloga. Ako pijete dijetu, želudac ima 7 ili 30 dana da se odmori. Dok žvakate gumu, u želucu se aktivira refleks i započinje postupak probave. A u njemu nema hrane. U ovom slučaju, sam probavlja.
 • pravila pijenja dijete
 • Pored tekućina koje zamjenjujete za čvrstu hranu, svakodnevno morate piti najmanje 2 litre vode. Ovo će ubrzati vaš metabolizam. Također, voda će vašoj koži dati zdravlje i sjaj.
 • Najvažnije je piti često, ali u malim količinama. U suprotnom nećete moći očistiti tijelo.
 • Bolje je ne piti ništa prije spavanja ako ujutro ne želite dobiti otok.
 • Zabranjeno je sjediti na ovoj dijeti duže od mjesec dana. Ako se dugo pridržavate ovog sistema prehrane, možete "zaraditi" brojne ozbiljne probleme s gastrointestinalnim traktom. U ovom slučaju cilj neće opravdati sredstva.
 • Trebali biste stalno nadgledati stolicu. Morate ga svakodnevno isprazniti.
 • Vrlo je važno pravilno napustiti ovu dijetu. Izlaz se mora vršiti postepeno i bez žurbe. Trebali biste napustiti sedmodnevnu dijetu 14 dana. Potrebno je postepeno, jednom u 3 dana, vratiti se u prehranu prvo voće, drugo - povrće, nakon njih - žitarice, i na kraju - nemasno meso i mlijeko, jaja. Šećer treba uvesti samo 2 sedmice nakon završetka dijete.

Tko može, a tko ne

U početku je dijeta za piće bila namijenjena onim ljudima koji su operirani na želucu. Odbijanje čvrste hrane omogućava odmor probavnih organa i ispravljanje njihovog funkcioniranja.

prednosti i nedostatke pijenja dijete

Međutim, ispostavilo se da ovaj prehrambeni sistem ima "nuspojavu" - gubitak kilograma i čišćenje organizma. Ovo je dijetu trenutno dovelo na rang najpopularnijih. I ne samo među operisanim. Danas ga prvenstveno koriste oni ljudi koji se žele rastati s viškom kilograma.

Ovaj sistem prehrane, kao i svaki drugi, ima brojne kontraindikacije. U slučaju problema sa srcem, krvnim sudovima, gastrointestinalnim traktom, jetrom, bubrezima, hipertenzijom, dijabetesom melitusom i bolestima ženskih genitalnih organa, ne može se koristiti. Također je kontraindicirana ako postoji tendencija ka oticanju. Zabranjeno ga je koristiti tokom trudnoće i dojenja. Svi ostali mogu i sami iskusiti ovu dijetu. Glavna stvar je konzultirati se sa stručnjakom i pažljivo slušati svoje tijelo.

Šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno piti

Što se tiče dozvoljenih tečnosti, ovdje je sve jednostavno: možete piti gotovo sve što je u tečnom stanju. Ne možete zasladiti nijednu tečnost, čak ni zamenom šećera. Također se preporuča riješiti se soli u prehrani. Istina, vrlo mala količina je dozvoljena za čorbe.

A sada preciznije o tome što možete jesti na ovoj dijeti:

šta možete piti na dijeti za piće
 • negazirana voda (ne manje od jedne i po litre dnevno);
 • odvar od povrća;
 • riblja ili mesna juha (mora se procijediti);
 • pire juha s povrćem bez masti;
 • fermentirani mliječni napitci bez masti;
 • sok (samo sam iscijeđen i razrijeđen vodom);
 • čaj (prirodni, s mlijekom ili limunovim sokom);
 • kompot od voća i bobica (nezaslađen).
 • tekući žele.

Bez pića:

 • alkoholna pića;
 • sok iz trgovine;
 • masni fermentirani mliječni napitci i mlijeko;
 • masna juha.

Umjesto pijenja, po želji se može primijeniti šoko-dijeta. Kao što i samo ime govori, riječ je o kombinaciji čokolade i sistema za piće. Dijeta pijenja čokola uključuje konzumiranje kakaa. Dnevno je dozvoljeno konzumirati oko 6-7 šalica ovog divnog i ukusnog napitka. Zabranjeno je dodavati mu šećer. Ali mlijeko sa smanjenom masnoćom je moguće. Ne zaboravite na vodu (minimalna dnevna količina je 1 litra). Ova dijeta može trajati od 3 do 7 dana. Za to vrijeme bi trebalo nestati oko 4-5 kg.

Meni za 7 dana

Najpopularnija dijeta za piće zakazana je za 7 dana. Tokom dana dozvoljena su razna pića. Međutim, ako ih distribuirate po danu, možete postići bolji rezultat. Dakle, meni za 7 dana predviđa izmjenu raznih hranjivih tečnosti.

uzorni meni prehrane za piće
 • 1. dan- konzumiramo isključivo fermentirane mliječne napitke sa malo masti tijekom dana.
 • Drugi danposvećen je brudetima kuhanim na dijetalnom mesu i povrću i pasiranim juhama kuhanim na istoj osnovi.
 • 3. dan- uživajte u domaćim prirodnim sokovima razrijeđenim vodom.
 • 4. dan- dogovaramo čajne ceremonije.
 • 5. dan- žele.
 • 6. dan- meni se u potpunosti sastoji od želea od zobenih pahuljica.
 • 7. danposvećujemo decokcijama voća i bobica.

Ne zaboravite, pored svega navedenog, piti vodu. To je preduvjet.

Rezultati i pregledi onih koji mršave

Ako se strogo pridržavate svih pravila, svaki dan možete izgubiti 1, 5 kg. Ne morate se bojati povratka viška kilograma ako počnete jesti odmah nakon završetka. Ovaj sistem hrane odlikuju zaista zapanjujući rezultati: za 7 dana možete se oprostiti od 4-10 kg.

Na primjer, jedna se žena jako brinula da neće moći odbiti redovnu hranu. Ali bilo je teško samo prvog dana. Jednostavno je isprala nastalu glad. Tada je postalo lakše - uživala je u raznim sokovima, pila čorbe i probala zeleni čaj. Kao rezultat toga, za 7 dana uspjela je izgubiti 4 kg, a za mjesec dana trebalo je 11 kg viška kilograma.

rezultati mršavljenja na dijeti koja pije

Druga žena provela je tjedan dana na ovoj dijeti. U tom su se razdoblju njene opuštene strane stegnule. Što se tiče težine, izgubila je samo 2 kg. Ali s druge strane, zadovoljna je pojavom ogromne količine energije, kao i povećanjem aktivnosti, podmlađivanjem i oporavkom uopšte.

Ali treća žena je prošle godine bila na dijeti koja pije. Za mjesec dana uspjela se riješiti 10 kg. Uz to je proučavala razne vrste čajeva i sada lako razlikuje razrijeđeni sok od čistog. Radi prevencije, ona organizuje dane pijenja svake 2-3 sedmice i preporučuje svima da slijede njen primjer.

Izlaz

Dijeta za piće vrlo je učinkovita za brzo mršavljenje. Jednostavno je, povoljno i ukusno. Ugodan bonus za topljenje kilograma bit će tijelo detoksicirano od toksina. Rezultati se mogu vidjeti golim okom nakon samo 7 dana.

Raspon fluida za ovaj elektroenergetski sistem prilično je širok. Ne morate izmišljati u kuhinji.

Glavno je pridržavati se svih zahtjeva ove dijete i ne zaboraviti da se iz nje trebate glatko izvući, a nakon njenog završetka prijeđite na zdravu hranjivu prehranu. Tada će se rezultat popraviti i kilogrami prevoženi s takvim poteškoćama više se neće vraćati.